Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Voor het eerst rijbewijs in elektrische auto gehaald

De 29-jarige Kim Taylor is erin geslaagd haar rijbewijs in een elektrische auto te halen. Het is voor het eerst dat in Nederland iemand zijn of haar rijexamen in een elektrische auto heeft gedaan en is geslaagd. Taylor maakte tijdens haar lessen en rijexamen gebruik van een Opel Ampera.

Het halen van het rijbewijs kreeg voor Taylor nog een extra speciaal tintje, omdat haar rijbewijs werd uitgereikt daar staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu. Atsma laat weten blij te zijn met de ontwikkeling. "Je hoeft met een elektrisch auto echt niet meer stil te staan in de polder", vertelde hij bij de uitreiking.

Taylor behaalde haar rijbewijs in één keer en hoewel ze afreed in een elektrische auto, krijgt ze een 'gewoon' rijbewijs. Met dat rijbewijs mag ze dus ook in auto’s rijden die op brandstof rijden. De lessen volgde ze bij de rijschool EigenWegWijs, die in een reactie stelde te willen aantonen dat groen rijden ook voor de rijschoolbranche een serieuze optie kan zijn.

"Elektrisch rijden helpt ons met schonere lucht, stiller vervoer en maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen", vervolgde Atsma, die verder nog zei dat elektrisch rijden absoluut gestimuleerd moet worden. Momenteel rijden er zo’n 2100 elektrische auto’s in Nederland rond en het kabinet streeft in 2015 naar een aantal van 15.000 á 20.000.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden