Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Portugees politiekorps krijgt Nissan Leaf

Het Portugese politiekorps, de Polícia de Segurança Pública (PSP), heeft een vloot van acht Nissans Leaf in gebruik genomen. Dat meldt NU.nl.

De elektrische politieauto’s worden voorzien van alle toeters en bellen die een normale politieauto ook heeft. De elektrische auto’s zullen echter in eerste instantie worden gebruikt voor het Safe School Program. Mocht het nodig zijn, dan kunnen de Nissans Leaf ook ingezet worden ander politiewerk zoals achtervolgingen. Het Portugese politiekorps heeft in totaal 5.000 voertuigen tot zijn beschikking.

NU.nl informeerde bij Nissan Nederland of het Nederlandse politiekorps ook dergelijke plannen heeft. Woordvoerder Bart van Thienen van Nissan Nederland zegt van niet. “Maar het lijkt me wel een goed idee”, laat hij weten. “De Leaf is uitstekend geschikt als politieauto; de range is meer dan genoeg en je bent geheid als eerste weg bij het stoplicht. Maar we gaan ze niet weggeven, de politie zal ze wel gewoon moeten kopen.”

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden