Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Toyota Prius Plug-In elektrische auto

Toyota Prius Plug-In

Algemeen

  • Merk, model: Toyota Prius Plug-In
  • Type: plug-in hybride
  • Topsnelheid: 180 km/h
  • Vermogen: 136 pk
  • Actieradius: 25 km in ev
Toyota Prius Plug-In

Toyota Prius Plug-In foto's

Omschrijving

Toyota doet met de Toyota Prius Plug-In een serieuze gooi naar de titel ‘meest zuinige auto van het moment’. De hybride auto heeft een extreem lage CO2 uitstoot en is om die reden 100 procent vrij van wegenbelasting, BPM en bijtelling.

De Toyota Prius Plug-In, uitgerust met compacte lithium-ion batterij, heeft maar 1,5 uur nodig om volledig te worden opgeladen en kan daarna 25 kilometer volledig elektrisch rijden. Hierna doet de Full Hybrid motor zijn werk. Goed om te weten is dat de Toyota Prius Plug-In een CO2 uitstoot heeft van slechts 49 gram per kilometer en een verbruik van 2,1 liter per 100 kilometer.

De elektrische auto van het merk Toyota heeft drie rij-modi: de HV-modus, de EV-modus en de EV City-modus. De HV-modus werkt hetzelfde als de Prius Full Hybrid, waarbij de bestuurder zo lang kan doorrijden als hij wil. De EV-modus zorgt ervoor dat de energie volledig wordt geleverd door de batterij, dus zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Voor de EV City-modus geldt dat ook, maar die modus is speciaal afgestemd op het rijden in een stad.

De Toyota Prius Plug-In onderscheidt zich met een exclusief design waaronder zilverkleurige accenten. Verder is de auto voorzien van een Toyota Touch inclusief 6,1 inch touchscreen, parkeerhulpcamera en multimediafuncties óf Toyota Touch & Go met een extra geavanceerd navigatiesysteem.

De Toyota Prius Plug-In is in Nederland leverbaar vanaf augustus 2012, hoewel de elektrische auto nu al te bestellen is. De adviesprijs is €38.990,- en de leaseprijs bedraagt €599,- per maand. Als introductie wordt gratis een Oplaad Service Pakket meegestuurd.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden