Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Nissan LEAF elektrische auto

Nissan LEAF

Algemeen

  • Merk, model: Nissan LEAF
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 145 km/h
  • Vermogen: 122 pk
  • Actieradius: 160 km
Nissan LEAF

Nissan LEAF foto's

Omschrijving

De Nissan Leaf is de eerste elektrische auto van het merk Nissan. Het Japanse automerk heeft er alles gedaan om met de Nissan Leaf goed voor de dag te komen. De familievriendelijke auto, die in december 2010 op de Europese wordt verwacht, kan rekenen op veel vertrouwen.

De elektrische wagen heeft de beschikking over een krachtige Lithium-ionaccu. Deze accu kan worden opgeladen via twee stekkers. Eén stekker is bedoeld voor normale stopcontacten, waarmee het opladen ongeveer acht uur duurt. Met de andere stekker kan de bestuurder de accu in dertig minuten opladen. Hier is echter wel een speciale stekker voor nodig.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en de Nissan Leaf springt hier slim op in. De motor maakt nauwelijks geluid en de nieuwste technologieën maken van de elektrische auto een fraai geheel. Met de vijfdeurs auto kan de bestuurder zo’n 160 kilometer afleggen zonder tussendoor de accu op te laden. 80% van alle bestuurders wereldwijd leggen dagelijks minder dan deze afstand af, dus is Nissan Leaf voor dat deel een ideale auto.

Leaf staat voor Leading, Environmentally friendly, Affordable, Familiy Car. Met al deze punten hebben de makers van de Nissan Leaf uitgebreid rekening gehouden. De goed uitgeruste auto is een voorbeeld van hoe een elektrische auto kan zijn. Omdat de Japanse autofabrikant zich heeft gefocust op een volledige elektrische auto, kan de goede auto in de toekomst alleen maar verbeterd worden.

De Nissan Leaf is wellicht vanaf december 2010 in Nederland te koop. Nissan durft drie jaar garantie te geven op de auto en zelfs vijf jaar op de accu.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden