Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Toyota RAV4 EV elektrische auto

Toyota RAV4 EV

Algemeen

  • Merk, model: Toyota RAV4 EV
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 160 km/h
  • Vermogen: 156 pk
  • Actieradius: 160 km
Toyota RAV4 EV

Toyota RAV4 EV foto's

Omschrijving

De elektrische versie van de Toyota RAF4, de Toyota RAF4 EV, is het succesvolle resultaat van de samenwerking met Tesla. Tesla is verantwoordelijk voor de aandrijflijn, waaronder een elektromotor met een vermogen van 115 kW (156 pk).

Toyota en Tesla hebben samen twee jaar aan de prestigieuze Toyota RAF4 EV gewerkt. Het eindresultaat is een volledig elektrische aangedreven auto met een actieradius van 160 kilometer en een elektromotor van 115 kW.

De Toyota RAF4 EV heeft twee rij-modi: sport en normaal. Bij eerstgenoemde modus doet de Toyota RAF4 EV er slechts 7 seconden over op te trekken naar een snelheid van 96 kilometer per uur. Bij de normale versie is dat 8,6 seconden. De respectievelijke topsnelheden zijn 160 kilometer per uur en 136 kilometer per uur.

Het accupakket van de elektrische versie van de Toyota RAF4 is in het midden geplaatst. Tegen sommige berichten in, heeft de Toyota RAF4 EV echter geen vierwielaandrijving en beschikt het dus over FWD. Fraai detail is dat de koplampen van de Toyota RAF4 EV zijn voorzien van LED-verlichting.

De Toyota RAF4 EV zal in eerste alleen te koop worden aangeboden bij een beperkt aantal dealers in Californië. De komende drie jaar gaat de Toyota-fabriek in Canada 2.800 exemplaren maken, te koop voor een prijs van iets minder dan 50.000 dollar.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden