Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Chevrolet Volt verbeterd

Chevrolet doet er alles aan de Chevrolet Volt zoveel mogelijk te verbeteren. Hoewel dat nog niet snel gaat, zijn de eerste veranderingen nu wel een feit. Het gaat vooral om het accupakket van de elektrische auto.

De verbeteringen aan het accupakket van de Chevrolet Volt heeft ervoor gezorgd dat de actieradius is vergroot. Het zuiver elektrische rijbereik is gestegen met 5 kilometer van 55 naar 60 kilometer. De aanpassing die is gedaan is de samenstelling van de materialen in de accu’s. Hierdoor zijn de prestaties en duurzaamheid van het accupakket aanzienlijk verbeterd.

De batterijen van de Chevrolet Volt werken door de chemische reactie tussen het mineraal Spinel en het metaal Mangaan. De hoeveelheden daarvan zijn lichtelijk aangepast, zodat de elektrische auto meer elektrokracht heeft gekregen. De vooruitgang van 5 kilometer wat betreft de actieradius wordt door experts echter als minimaal bevonden.

"Eigenlijk kun je de veranderingen het best vergelijken met het maken van een taartbeslag", zegt directeur Bill Wallace van de GM-afdeling waar de batterijen worden gemaakt. "Soms smaakt je taart gewoon beter wanneer je bij wijze van spreken meer suiker en minder vanille gebruikt. Dat is precies wat we hebben gedaan: de onderlinge hoeveelheden zijn beter op elkaar afgestemd om een effectiever resultaat te krijgen."

Een andere aanpassing aan de accu van de Chevrolet Volt is de accucapaciteit. Die is vergroot van 16 naar 16,5 kWh. De capaciteit die daadwerkelijk wordt gebruikt steeg van 10,3 kWh naar 10,8 kWh.

Hoewel de aanpassingen aan het accupakket enkel positief lijken, is er ook een nadeel. Het duurt door de aanpassingen langer om de Chevrolet Volt op te laden. Bij 120 volt duurt het 10,5 uur om de elektrische auto volledig op te laden. Bij 240 volt is dat vier uur en een kwartier. Zodra de accu leeg is, schakelt de Chevrolet Volt over op zijn range

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden