Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Toyota komt met sportieve elektrische auto

Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.

De elektrische sportauto met handbak moet gaan lijken op Tesla Roadster. Om de elektrische plannen vorm te geven, is eerst de sportauto GT2000 geëlektrificeerd. De elektrische sportauto heeft een vermogen van 161 pk en de elektromotor wordt gevoed door lithium-ion-accu’s.

Ontwikkelaar Naohiko Saito meldt dat de techniek van de auto, die is ontwikkeld onder de vlag van Crazy Car Project, zich nog in een vroeg stadium van het ontwikkelingsproces bevindt. Volgens Saito wordt de techniek de komende tijd verfijnd en gaat de elektrische auto eerst zijn opwachting maken als stadsauto alvorens een sportuitvoering op de markt komt.

Om de bestuurder meer controle te geven over de aandrijfkrachten, werkt Toyota aan een handgeschakelde versnellingsbak die gecombineerd moet worden met elektrische aandrijving. Volgens Toyota zelf wordt daarmee ingespeeld op de vraag naar een handbak gecombineerd met elektrische sportauto’s.

“CVT-automaten zijn efficiënt maar bieden weinig plezier, een handbak geeft de bestuurder veel meer gevoel”, reageert Hiroyuki Ogawa, die bij Toyota verantwoordelijk is voor de aandrijflijnen. Volgens Ogawa gaat het nog zeker drie jaar duren alvorens er een hybride Toyota met handbak op de markt komt.

Ondertussen is Toyota ook bezig aan de EV P002 elektrosporter. Deze is gebaseerd op de Toyota Radical, afgelopen januari reeds in Colorado vertoond tijdens de Pikes Peak Hill Climb. Verder heeft Toyota dankzij Toyota Motorsports GmbH uit Duitsland met de Toyota EV P001 nog een elektrische auto in huis. De auto vestigde vorig jaar een ronderecord voor elektrische auto’s op de Nordschleife.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden