Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Vanaf 2013 aparte raceklasse voor elektrische auto's

Elektrische auto's worden steeds populairder. Mede daarom scheelde het niet veel of het elektrificeren van de Formule 1 was al begonnen. Opperhoofd Bernie Ecclestone voerder de elektromodus in de pitstraat in, maar vond deze kort daarna te gevaarlijk. De FIA heeft nu besloten dat er een aparte klasse wordt opgericht speciaal voor elektrische auto's.

De FIA begint in 2013 met de klasse gericht op elektrische auto's. Naar verluidt wordt de klasse tussen de Formule 1 en Formule 3 gepositioneerd. "In 2014 kijkt er geen hond meer naar die ellendige, schreeuwerige Formule 1", grapt een blogger op autoblog.nl. "Racefans willen immers rust en geen gejank van motoren."

De auto's die meedoen mogen maximaal 780 kg wegen en 500 kW aan vermogen hebben. Een groep deskundigen onder de naam Electrical New Energy Championship is verantwoordelijk voor de opzet van de competitie.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden