Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Ford Focus Electric elektrische auto

Ford Focus Electric

Algemeen

  • Merk, model: Ford Focus Electric
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 136 km/h
  • Vermogen: 125 pk
  • Actieradius: 160 km
Ford Focus Electric

Ford Focus Electric foto's

Omschrijving

Ford zit allesbehalve stil als het gaat om de ontwikkeling op het gebied van elektrische auto’s. Het automerk gaat met de Ford Focus Electric, een solide elektrische auto, dan ook de concurrentiestrijd aan met andere elektrische auto’s en doet vanaf nu serieus mee.

Het Amerikaanse Ford claimt dat de Ford Focus Electric slechts 4 uur nodig heeft om volledig te worden opgeladen. De actieradius bedraagt 160 kilometer en de topsnelheid is 136 kilometer per uur. De Ford Focus Electric heeft een elektromotor die 125 pk en 245 Nm sterk is en het lithium-ion accupakket is goed voor 23 kWh.

De Ford Focus Electric is niet alleen technisch erg sterk, maar ook qua design en interieur. Zo heeft de elektrische auto enkele leuke gadgets, zoals een app die de rijder over van alles op de hoogte kan stellen. De zogeheten MyFord Mobile, gebouwd in samenwerking met Microsoft, informeert over de oplaadstatus, statusgegevens van de auto, belangrijke functies en nog veel meer. De Ford Focus Electric is eveneens voorzien van het MyFord Touch infotainmentsysteem.

Wanneer de Ford Focus Electric in Europa op de markt komt, is nog niet 100 procent zeker. Vermoedelijk staat de auto nog in 2012 in de showroom, maar de exacte datum hangt af van de plaats van de productie.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden