Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Renault Zoe Z.E. elektrische auto

Renault Zoe Z.E.

Algemeen

  • Merk, model: Renault Zoe Z.E.
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 135 km/h
  • Vermogen: 92 pk
  • Actieradius: 160 km
Renault Zoe Z.E.

Renault Zoe Z.E. foto's

Omschrijving

Het automerk Renault houdt het niet bij twee auto’s. Na de Renault Fluence Z.E. en de Renault Kangoo Z.E. volgt nu ook de Renault Zoe Z.E. De comfortabele auto heeft maar één doel: de bestuurder een rustige en milieubewuste rit bezorgen.

Top topsnelheid van de Renault Zoe Z.E. is 135 kilometer per uur. Een acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur in 8,1 seconden is eveneens niet misselijk voor een elektrische auto. Met de elektrische auto van Renault, die een 92 pk sterke elektromotor heeft, is in totaal zo’n 160 kilometer te rijden voordat hij weer geladen moet worden.

De Renault Zoe Z.E., die in 2012 op de markt komt, is op drie verschillende manieren op te laden. De meest gebruikte manier is het opladen via een normale stekker en stopcontact. Ook kan de bestuurder de auto ‘snel opladen’. Binnen tien minuten heeft de auto dan een actieradius van 60 kilometer. Als laatste komen er steeds meer speciale accuwisselstations. Bij deze stations kan de bestuurder lege accu’s verwisselen voor volle.

Het uiterlijk van de Renault Zoe Z.E. is futuristisch. De neus heeft veel weg van een Renault Clio, maar het Franse merk laat het daar niet bij. Het model springt eruit. Dat de elektrische auto rustig en uitermate milieubewust rijdt, maakt het verhaal compleet. Hoe je het ook went of keert: het Franse merk heeft voor elk detail optimale aandacht.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden