Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Ford C-Max Energi elektrische auto

Ford C-Max Energi

Algemeen

  • Merk, model: Ford C-Max Energi
  • Type: plug-in hybride
  • Topsnelheid: 136 km/h
  • Vermogen: 188 pk
  • Actieradius: 800 km
Ford C-Max Energi

Ford C-Max Energi foto's

Omschrijving

Naast de Ford Focus Electric, komt Ford ook met de Ford C-Max. De Ford C-Max krijgt twee varianten, de Ford C-Max Hybrid en de Ford C-Max Energi. Laatstgenoemde is een elektrisch aangedreven auto.

Volgens Ford is de C-Max Energi niet alleen een schonere auto dan andere elektrische auto’s, maar is de actieradius ook flink hoger. De C-Max Energi, aangedreven door 2.0 liter benzine in combinatie met een lithium-ion accupakket, heeft een bereik van welgeteld 800 kilometer. De auto rijdt op batterijen. Als de batterijen echter leeg zijn, kan verder worden gereden op benzine.

In tegenstelling tot de Ford C-Max Hybrid, kan de Ford C-Max Energi worden opgeladen door de auto op het stroomnet te hangen met 120 of 240 Volt spanning. Een volledig opgeladen Ford C-Max Energi is dus goed voor een actieradius van 800 kilometer en dat is het grootste bereik die een hybride momenteel te bieden heeft.

Van binnen is de Ford C-Max Energi minstens zo mooi als van buiten. Zo is het elektrische voertuig voorzien van het MyFord Touch infotainmentsysteem, die de bestuurder helpt zo milieuvriendelijk mogelijk te rijden.

De Ford C-Max Energi wordt in 2012 in Noord-Amerika gelanceerd. Europa moet vooralsnog wachten tot 2013.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden