Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Peugeot iOn elektrische auto

Peugeot iOn

Algemeen

  • Merk, model: Peugeot iOn
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 130 km/h
  • Vermogen: 64 pk
  • Actieradius: 130 km
Peugeot iOn

Peugeot iOn foto's

Omschrijving

Ook Peugeot wil niet achterblijven op het gebied van elektrische auto’s. Het merk is daar met de Peugeot iOn prima in geslaagd. De elektrische auto is technisch gezien goed vergelijkbaar met de Mitsubishi iMIEV en de Citroën C Zero en ook deze wagen wordt in 2010 op de markt gebracht. Wel zijn er nog genoeg punten die de Peugeot iOn uniek maken.

Om te beginnen heeft de Peugeot iOn een prijskaartje aan zich hangen die in tegenstelling tot de elektrische varianten van Mitsubishi en Citroën een stuk aangenamer is voor de consument. Dat heeft er mede toe geleid dat inmiddels 2.500 particulier een contract hebben ondertekend die ze straks gaat binden aan de Peugeot iOn.

Met een lengte van 3,48 meter en een draaicirkel van negen meter is de Peugeot iOn gerust een compacte auto te noemen. De elektrische auto heeft een elektromotor met een vermogen van 64 pk. De actieradius is 130 kilometer en de topsnelheid van de wagen bedraagt 130 kilometer per uur. In een tijdsbestek van vijftien seconden kan de Peugeot iOn een snelheid bereiken van 0 tot 100 kilometer per uur.

De lithium-ionaccu van de Peugeot iOn maakt de auto alleen maar beter. De accu is gemakkelijk en snel op te laden. De Peugeot iOn wordt gezien als een fijne stadsauto die voorzien is van de laatste technische snufjes. Zo is een heus Peugeot Connect-systeem aanwezig. Ook standaarduitrustingen als ESP, automatische verlichting en semiautomatische airco zijn van de partij bij de Peugeot iOn.

Het is niet zozeer de vraag óf de Peugeot iOn gaat aanslaan bij de consument, maar vooral wanneer. In 2010 zal de elektrische auto voor het eerst op de markt verschijnen.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden