Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Tesla-CEO Musk benoemt supercondensator als alternatief

Als het aan de CEO van Tesla Elon Musk ligt, worden accu's voor elektrische auto's binnen nu en korte tijd vergeten. Volgens Musk is een zogenaamde supercodensator een beter alternatief.

Overal ter wereld werken bedrijven aan verbeteringen van accu’s voor elektrische auto’s, maar daar wil Musk, CEO van Tesla, niets van weten. “Als het gaat om belangrijke doorbraken in de reikwijdte van elektrische auto’s, dan zou ik mijn geld eerder op supercondensatoren zetten dan op accu’s”, aldus Musk.

Eén van Musks argumenten is dat condensatoren ten opzichte van accu’s nauwelijks slijten. Verder zijn condensatoren veel sneller op te laden dan bijvoorbeeld lithium-ionaccu’s. Een nadeel van condensatoren is dat ze minder energie kunnen opslaan. Bovendien lekken ze meer, ook als ze niet gebruikt worden.

Musk heeft gestudeerd aan de Stanford University. Voor zijn komst naar Tesla was hij al bekend als oprichter van het betalingssysteem PayPal.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden