Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Tesla Model S elektrische auto

Tesla Model S

Algemeen

  • Merk, model: Tesla Model S
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 193 km/h
  • Vermogen:
  • Actieradius: 480 km
Tesla Model S

Tesla Model S foto's

Omschrijving

De Tesla Model S is een volledig elektrische aangedreven sportauto die er mag zijn. Met plaats voor maar liefst zeven personen, een zeer sportieve uitvoering en een actieradius van 480 kilometer is de Tesla Model S voor veel mannen een droom. Een droom die zomaar werkelijkheid kan worden.

Slechts 5,7 seconden heeft de Tesla Model S nodig om een snelheid te bereiken van 0 tot 100 kilometer per uur. Ook de topsnelheid van 193 kilometer per uur is vooralsnog buitengewoon voor een elektrische auto. Verder is de actieradius eveneens adembenemend. Met één oplaadbeurt kan de bestuurder van de Tesla Model S maar liefst 480 kilometer afleggen.

Het opladen van de lithium-ionaccu moet bij de Tesla Model S geen enkel probleem vormen. Het automerk komt namelijk met een zogenaamde quickcharge optie die ervoor moet zorgen dat de accu binnen drie kwartier volledig is opgeladen. Wel is daar een 480 volt stopcontact voor nodig. De auto is revolutionair te noemen, omdat er maar weinig andere elektrische auto’s zijn die voor zo’n prijs of überhaupt al zo’n topsnelheid en actieradius hebben.

De lancering van de Tesla Model S staat in de planning voor 2011. Tot die tijd zullen veel potentiële bestuurders geduld moeten hebben. De elektrische bolide is nu al in trek en dat zal de komende tijd alleen maar toenemen.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden