Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Chevrolet Volt elektrische auto

Chevrolet Volt

Algemeen

  • Merk, model: Chevrolet Volt
  • Type: hybride
  • Topsnelheid: 161 km/h
  • Vermogen: 150 pk
  • Actieradius: 1030 km
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt foto's

Omschrijving

De Chevrolet Volt is een elektrische auto zoals vele anderen. Toch is het elektrische automodel op één punt heel anders: de afstand die je met één accu kunt afleggen. Met de Chevrolet Volt is het mogelijk om een afstand van 1.030 kilometer te overbruggen zonder daarbij van accu te wisselen en dat is wonderbaarlijk.

De makers van de Chevrolet Volt hadden voor doel een elektrische auto te ontwikkelen die grote afstanden zou kunnen rijden met één dezelfde accu. De elektrische brandstofcel drijft de elektromotor aan. Na ongeveer 100 kilometer is deze leeg en wordt een back-up benzinemotor gebruikt om de lithium-ionaccu op te laden.

De hybride auto heeft een vermogen van 150 pk. De topsnelheid van de Chevrolet Volt is 161 kilometer per uur. Bij het optrekken duurt het 8,5 seconden voordat de elektrische auto een snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur heeft bereikt.

De Chevrolet Volt onderscheidt zich niet alleen met de te overbruggen afstand; ook het interieur van de auto laat niet te wensen over. Lcd-schermen, touchscreen infotainmentsystemen en usb- en bluetoothaansluitingen zullen allemaal aanwezig zijn in de elektrische auto van het merk Chevrolet. In de auto is plek voor vier personen.

De lancering van de Chevrolet Volt in de Verenigde Staten staat gepland voor eind 2012. Niet veel daarna zal de auto ook in Nederland te bewonderen zijn, zo is de verwachting. Het enige dat nodig is om de auto op te laden is een stopcontact. Het opladen duurt minder dan drie uur en is dus een klein klusje.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden