Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Volkswagen E-Up elektrische auto

Volkswagen E-Up

Algemeen

  • Merk, model: Volkswagen E-Up
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 135 km/h
  • Vermogen: 82 pk
  • Actieradius: 130 km
Volkswagen E-Up

Volkswagen E-Up foto's

Omschrijving

De Volkswagen E-up is een elektrische auto die pas in 2013 op de markt komt. De keuze hiervoor is door het merk Volkswagen bewust gemaakt. Het automerk wil de auto dusdanig doorontwikkelen dat de elektrische wagen al zijn verwachting meer dan waar maakt. Af is de Volkswagen E-up dus nog niet helemaal, maar dat het een goede elektrische auto wordt, staat vast.

De eerste elektrische auto van het merk Volkswagen krijgt een elektromotor met een vermogen van 82 pk. De lithium-ionaccu zorgt ervoor dat de Volkwagen E-up onafgebroken 130 kilometer kan rijden. De topsnelheid van de elektrische auto, die een lengte heeft van 3,20 meter, is 135 kilometer per uur.

Om op te trekken van 0 tot 100 kilometer per uur heeft de Volkswagen E-up precies 11,3 seconden nodig. De accu weegt zo’n 240 kilogram en is gemakkelijk op te laden door middel van een stekker.

De Volkswagen E-up is een prima auto voor in de stad, maar ook voor daarbuiten. De bediening van de auto gebeurt via een touchscreen en in de auto is ruimte voor vier personen. Daarnaast is er 180 liter bagageruimte. Als de achterbank wordt ingeklapt is er zelfs 320 liter ruimte voor bagage.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden