Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Spionage bij elektrische modellen Renault

Het automerk Renault heeft te kampen gehad met bedrijfsspionage, zo heeft het Franse merk laten weten. Volgens Renault is er bij de ontwikkeling van elektrische automodellen bewust afgekeken. Een directielid en twee managers zijn reeds geschorst.

"De spionage is het werk van professionals", laat COO van Renault Patrick Pelata weten tegenover de Franse krant Le Monde. "We zijn het slachtoffer van een internationaal netwerk." Desondanks zijn tot opluchting van Renault ruim tweehonderd reeds vastgelegd. "Het is een ernstige zaak, maar het was erger geweest als de technologie was gekaapt."

Renault heeft laten weten stappen te ondernemen tegen de spionnen. Een interne onderzoeksdienst moet daarbij helpen. "Dan weten we meer over de organisatie en de financiers van dit spionageschandaal", zegt Pelata. De Franse overheid, voor 15% eigenaar van Renault, neemt hoogstwaarschijnlijk ook deel aan het onderzoek.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden