Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Fiat 500 elektrische auto

Fiat 500

Algemeen

  • Merk, model: Fiat 500
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 145 km/h
  • Vermogen:
  • Actieradius: 200 km
Fiat 500

Fiat 500 foto's

Omschrijving

De geschiedenis van de Fiat 500 is er één om te koesteren. Het eerste model in de serie werd namelijk geïntroduceerd in 1936. Vele modellen volgden, maar het wachten was anno 2010 op een elektrische Fiat 500. Het Zweedse bedrijf AutoAdapt en het bedrijf Alelion Batteries speelden hierop in en vonden het tijd voor een elektrische uitvoering van de authentieke auto.

De Fiat 500 heeft de beschikking over één van de modernste accu’s van deze tijd: de lithium-ionaccu. Omdat de elektrische auto een actieradius heeft tot 200 kilometer, is de wagen prima geschikt om behalve ritjes door de stad ook langere afstanden af te leggen. Toch blijft de wedbare Fiat 500 een stadsauto die gemakkelijk kan manoeuvreren door de stad.

Binnen 10 seconden heeft De Fiat 500 een snelheid bereikt van 0 tot 100 kilometer per uur. Uiteindelijk kan de wagen een topsnelheid bereiken van 145 kilometer per uur. De bedoeling is dat AutoAdapt in 2010 100 elektrische Fiat 500 exemplaren gaat bouwen om dat jaar erop 300 auto’s te produceren.

De mogelijkheden om de Fiat 500 op te laden zijn aanwezig. Als de accu eenmaal is opgeladen, behoudt hij eenzelfde prestatieniveau, onafhankelijk van het weer. Ook onder koude weersomstandigheden is de elektrische auto dus prima inzetbaar. In de Fiat 500 is plek voor vier personen.

De Fiat 500 is een serie met heuse geschiedenis achter zich. Nu is er de elektrische uitvoering van de Fiat 500 en zullen mogelijk oude liefhebbers kennis maken met de nieuwste technologie, iets dat het milieu alleen maar ten goede komt.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden