Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Volvo C30 EV elektrische auto

Volvo C30 EV

Algemeen

  • Merk, model: Volvo C30 EV
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 130 km/h
  • Vermogen: 112 pk
  • Actieradius: 150 km
Volvo C30 EV

Volvo C30 EV foto's

Omschrijving

Een futuristische elektrische auto van formaat: de Volvo C30 EV. Volvo maakt met zijn eerste elektrische auto gebruik van de nieuwste technieken. Een bestuurder van de Volvo C30 kan zich daarom gerust een vooruitstrevend persoon noemen.

De Volvo C30 EV, een milieubewuste elektrische auto die soepel rijdt, doet er 11 seconden over om van 0 tot 100 kilometer per uur op te trekken. De topsnelheid van de wagen bedraagt 130 kilometer per uur, terwijl het aantal kilometers dat de Volvo C30 EV met één oplaadbeurt kan afleggen 150 kilometer is.

De actieradius van 150 kilometer kan door het verwarmingssysteem te ontkoppelen worden vergroot. De verwarming, die gebruikt van een ethanolkachel, is dan los van het elektrische systeem. In landen met een kouder klimaat is dit een absoluut voordeel, zo is gebleken uit meerdere onderzoeken. Dat neemt niet weg dat de auto ook geschikt is voor landen met een warm klimaat.

De accu van de Volvo C30 EV is een lithium-ionaccu. Deze is gemakkelijk op te laden met een speciale stekker. Het opladen neemt enkele uren in beslag, waarna je er gemakkelijk 150 kilometer met de auto kan afleggen. Zodra je de verwarming loskoppelt, wordt de actieradius alleen maar groter.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden