Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Nissan bedenkt virtueel racespel voor Leaf-rijders

Het automerk Nissan komt met een opmerkelijk racespel. Voor Nissans populaire elektrische auto de Nissan Leaf is een applicatie ontwikkeld waarmee Leaf-automobilisten het virtueel tegen elkaar kunnen opnemen. Het gaat hierbij niet om de snelheid, maar om het zo zuinig mogelijk rijden.

In de Nissan Leaf is het zogenaamde CARWINGS-systeem ingebouwd. Dit systeem registreert automatisch de gegevens van het rijgedrag van de chauffeur. De resultaten staan realtime in het dashboard. Via een smartphone-applicatie kunnen de resultaten worden vergeleken met die van andere Leaf-rijders.

Met het spel wil Nissan zuinig autorijden stimuleren. Spelers kunnen zowel op regionaal als wereldwijd niveau tegen elkaar strijden. Er zijn virtueel bronzen, zilveren en gouden medailles te winnen en wie er écht bovenuit steekt, maakt kans op een platinum plak.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden