Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Opel Ampera elektrische auto

Opel Ampera

Algemeen

  • Merk, model: Opel Ampera
  • Type: plug-in hybride
  • Topsnelheid: 161 km/h
  • Vermogen: 150 pk
  • Actieradius: 500 km
Opel Ampera

Opel Ampera foto's

Omschrijving

De Opel Ampera is een speciale auto waarvan er momenteel nog maar één is. Deze met de hand gemaakte elektrische auto geldt als prototype. Eind 2011 is het zover: dan komt de Opel Ampera op de markt. Het is een moment waar veel autoliefhebbers, met name Opelliefhebbers, met smart op zullen wachten.

Het kan haast niet anders of de eerste elektrische auto van het merk Opel wordt een groot succes. De Opel Ampera heeft namelijk alles in huis om het de bestuurder naar z’n zin te maken. Hij rijdt fijn en rustig, schakelen vormt voortaan geen probleem en met het milieu wordt veel rekening gehouden.

Mede dankzij het vermogen van 150 pk trekt de bestuurder met de Opel Ampera binnen precies negen seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Tijdens ritten tot 60 kilometer rijdt de Opel Ampera volledig elektrisch, waardoor hij geen co2 uitstoot. De lithium-ionaccu is gemakkelijk op te laden aan een 230 volt stopcontact. De topsnelheid van de auto is 161 kilometer per uur.

De Opel Ampera is nog niet eens op de markt en wordt nu al bestempeld als revolutionaire auto. Als alle feiten op een rijtje worden gezegd, is dat niet onterecht. Zo kan de bestuurder met de Opel Ampera ook nog eens 500 kilometer onafgebroken doorrijden zonder de accu opnieuw op te laden.

Hoewel het concept van Opel Ampera niet geheel uniek is, is de wijze waarop Opel de auto straks in de markt gaat zetten wel uniek. De auto straalt namelijk luxe en rust uit, met een welgemeende knipoog naar het milieu. De nieuwste technieken worden daarbij allesbehalve uit het oog verloren.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden