Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Nils biedt Volkswagen toekomstbeeld

Volkswagen gooit hoge ogen met een wel heel bijzondere auto: de Nils. De elektrische concept car, die voor het eerst wordt getoond op de IAA in Frankfurt, heeft plek voor één persoon. De eerste informatie over de auto staat al online, waarop blijkt dat de Nils in het duurzame toekomstbeeld van Volkswagen past.

De Nils maakt op vooravond van de IAA in Frankfurt zijn opwachting. De elektrische eenzitter heeft vleugeldeuren, een aluminium space frame en van carrosserie losstaande 17 inch wielen, voorzien van een klein spatbordje. De lengte van de elektrische auto is 3,04 meter, de breedte 1,39 meter en de hoogte 1,20 meter. De Nils heeft een gewicht van zo’n 460 kilo.

De bestuurder van de Nils neemt plaats in het midden van de auto, alwaar een kuipstoel is gevestigd. Het vermogen van de elektromotor is 20 pk met een trekkracht van 130 Nm. De Nils doet er 11 seconden over om een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur te maken, terwijl de topsnelheid 130 kilometer per uur is. De actieradius is 65 kilometer.

Hoewel de auto van alle hoogstaande nieuwe technieken is voorzien, moeten de spiegels handmatig worden versteld. “In een interieur van slechts 61 centimeter breed, is dat geen nadeel”, aldus Volkswagen.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden