Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

"In 2050 alleen nog maar hybride en elektrische auto's"

Benzine- en dieselauto's hebben hun langste tijd gehad, zo lijkt. De Europese Commissie heeft laten weten in 2050 alle benzine- en diesel gestookte auto's van de weg te willen hebben. Al in 2030 moet het gebruik van benzine- en dieselauto's in steden zijn gehalveerd.

Het plan om benzine en dieselauto's te laten verdwijnen is één van de plannen om de CO2-uitstoot in 2050 met zestig procent te verminderen. Nu is het nog zo dat 25 procent van alle CO2-uitstoot in de EU van het wegverkeer.

Om de plannen doorgang te laten vinden is het volgens de Europese Commissie essentieel dat steden autovriendelijk worden gemaakt voor elektrische auto's en andere schone auto's. Hiermee wordt gedoeld op een goede infrastructuur met de nodige oplaadpunten.

De EU vindt bovendien dat de belasting voor vervuilende auto’s de komende jaren steeds hoger moet uitvallen, om zo het gebruik van elektrische en hybride auto's te stimuleren.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden