Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Audi e-Tron elektrische auto

Audi e-Tron

Algemeen

  • Merk, model: Audi e-Tron
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 200 km/h
  • Vermogen: 313 pk
  • Actieradius: 250 km
Audi e-Tron

Audi e-Tron foto's

Omschrijving

In september 2009 lekten er de eerste foto's van uit: de Audi e-Tron. Kort daarop volgde een presentatie van de elektrische auto. De geheimen over de Audi e-Tron werden gedeeld met de rest van de wereld, die versteld stond van het futuristische en krachtige automodel.

Vier elektromotoren zorgen ervoor dat de Audi e-Tron de beschikking heeft over 313 pk. De elektrische auto, waarin plek voor twee personen is, doet er 4,8 seconden over om een snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur te bereiken. De Audi e-Tron heeft een lengte van 4,26 meter bij 1,90 meter en een hoogte van 1,26 meter. Het gewicht van de auto is 1.600 kilogram.

De Audi e-Tron wordt als futuristisch bestempeld vanwege zijn high voltage stopcontact van 400 volt. Het opladen van deze elektrische auto duurt om die reden niet langer dan 2,5 uur. Door ingenieurs van Audi wordt momenteel gewerkt aan een versie waarbij het opladen van het elektrische automodel volledig draadloos kan.

Er zijn nog meer reden waarom de elektrische auto futuristisch wordt genoemd. Zo kan de Audi e-Tron het koppel vrijelijk tussen de vier wielen verdelen. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder preciezer kan insturen. Een andere technologie is de zogenaamde car-to-x, een systeem waarmee de elektrische auto kan communiceren met verkeerslichten. Dit komt de doorstroming van het verkeer en dus het milieu ten goede.

Verder maakt de Audi e-Tron gebruik van led-technologie voor de verlichting. De lichtstralen van de lampen worden automatisch aangepast aan de weersomstandigheden. Daarnaast wordt tegemoetkomend verkeer herkent.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden