Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Denza toont nieuwe elektrische auto

Denza heeft op de internationale autoshow in Peking van zich laten. Het automerk komt met de New Energy Vehicle (NEV), een elektrische auto die moet zorgen voor een belangrijke bijdrage aan de massa-elektrificatie van China.

De Denza NEV is volledig elektrisch aangedreven en de inrichting is vrij uniek. Zo is de ruimte achterin gebombardeerd tot 'lounge area' en er is zowel aan de binnen- als buitenkant van de elektrische auto veel gebruik gemaakt van chroom. Op deze manier kan de bestuurder gemakkelijk de verlichting van het chroom inschakelen, waarop iedereen de NEV goed kan zien. Binnenin zijn ook elementen als koper en hout verwerkt.

Denza, een joint-venture van de twee automerken BYD en Daimler, heeft de elektrische auto ontwikkeld in China. Het Aziatische land is vooralsnog het enige land waar de Denza NEV op de markt komt.

Hoewel het automerk Denza al enkele prototypes van auto's heeft rondrijden in grote, stond Denza in Peking voor het eerst op een internationale autoshow. Het is de bedoeling dat de productie van de Denza NEV start in 2013.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden