Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Daimler en BASF werken gezamenlijk aan nieuw voertuig

De bedrijven Daimler en BASF gaan samen een elektrische auto bouwen die reeds ontwikkelde technieken van de twee combineert. De auto, genaamd Smart Forvision, krijgt speciale aandacht voor energiezuinigheid, temperatuurregeling en lichtgewicht ontwerp. Op de internationale Motor Show in Frankfurt maakt hij zijn debuut.

Daimler en BASF zijn beiden actief bezig met het onderzoek doen naar de mogelijkheden om elektrische auto’s op de weg te krijgen. De twee autofabrikanten nemen een duidelijk standpunt in: elektro-mobiliteit moet een onderdeel van ons dagelijks leven worden.

"We zijn er trots op dat de samenwerking met Daimler ertoe heeft bijgedragen dat een geïntegreerde aanpak op het gebied van stedelijke mobiliteit mogelijk is geworden”, klonken de heldere woorden van Dr. Andreas Kreimeyer, lid van de Raad van Bestuur van BASF. “Onze research-activiteiten hebben een belangrijke bijdrage geleverd om een beter betaalbaar, milieuvriendelijker en duurzaam elektrische voertuig te maken."

“Toekomstige voertuigen vragen om andere materialen en technologieën”, vult een woordvoerder van Daimler aan. De twee bedrijven leggen de nadruk op energiezuinigheid, temperatuurregeling en lichtgewicht ontwerp, om zo het energieverbruik te verminderen en het comfort en aantal af te leggen kilometers te verhogen.

De Smart Forvision wordt een knap staaltje techniek. Zo worden de wielen gemaakt met BASH’s Ultramid structuur, verantwoordelijkheid voor een gewichtsvermindering van drie kilo per wiel. Transparante organische zonnecellen op het dak zorgen ervoor dat het dak licht doorlaat en energie genereert. Voor de temperatuurregeling worden infrarood-reflecterende films en coatings ingezet.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden