Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Contactloos opladen elektrische auto’s heeft toekomst

Over de hele de wereld zijn voorzieners van elektrische oplaadpunten druk in de weer om de beste materialen af te leveren. Om elektrische auto’s op te laden, zijn immers oplaadpalen nodig. Afstudeerder Swagat Chopra van de TU Delft heeft echter aangetoond dat contactloos opladen mogelijk is.

“Het opladen van een elektrische auto kan ook als de auto rijdt of bijvoorbeeld wacht bij een verkeerslicht”, vindt Chopra. Elektrische auto’s zijn nog niet definitief doorgebroken. Volgens onderzoeker Chopra ligt dat aan de lange oplaadtijd, het beperkte bereik, de hoge prijs en het gebrek aan oplaadinfrastructuur. “Het contactloos opladen zou hier verandering in kunnen brengen.”

Een auto opladen terwijl je rijdt, heeft een toekomst. De actieradius wordt flink verhoogd als opladen voor bijvoorbeeld een verkeerslicht mogelijk is. Dat stelt Chopra.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden