Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Citroën C-Zero elektrische auto

Citroën C-Zero

Algemeen

  • Merk, model: Citroën C-Zero
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 130 km/h
  • Vermogen: 64 pk
  • Actieradius: 130 km
Citroën C-Zero

Citroën C-Zero foto's

Omschrijving

Dankzij de Citroën C-Zero is het Franse automerk Citroën dat allesbehalve achterblijft met het ontwikkelen van elektrische auto’s. De Citroën C-Zero is een 100% elektrische auto en dat betekent dat er geen brandstof en dus ook geen CO2 uitstoot aan te pas komt tijdens het rijden van de auto.

De Citroën C-Zero is ontwikkeld als elektrische stadsauto. Zo is de wagen binnen zes uur volledig opgeladen. Bij speciale laadstations kan de auto zelfs binnen een half uur voor 80% worden opgeladen. Daarnaast maakt hij erg weinig geluid en rijdt hij comfortabel. De Citroën C-Zero is dan ook ideaal om mee door stedelijke omgevingen te rijden.

De elektrische auto is voorzien van een elektromotor van een vermogen van 64 pk, die wordt gevoed door één van de krachtigste en modernste accu’s: de lithium-ionaccu. De accu bestaat uit 88 cellen van 50 Ah. Deze zorgen voor een spanning van 330 volt. Met de accu kan een afstand worden overbrugd van zo’n 130 á 160 kilometer. De topsnelheid van de auto is 130 kilometer per uur.

De lengte van de Citroën C-Zero, waarin plaats is voor vier personen, is 3,48 meter en de draaicirkel bedraagt 9 meter. De elektrische auto is daarmee een zeer wendbare auto, die ook nog eens een snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur kan bereiken in een tijdsbestek van vijftien seconden.

De Citroën C-Zero is een ideale auto voor in de stad, maar omdat de bestuurder er met een volledig opgeladen accu 130 á 160 kilometer kan worden gereden, is de auto ook geschikt voor buiten de stad.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden