Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Belastingvoordelen zuinige auto van de zaak blijven

De belastingvoordelen voor mensen met een zuinige auto van de zaak blijven voortbestaan. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën bekendgemaakt.

“Er zijn twee situaties", aldus Weekers. "Mensen die na 1 juli 2012 een nieuwe zuinige auto gaan rijden, houden de lage bijtelling gedurende de normale leasetermijn. Dit is voor personenauto’s nu zo’n 47 maanden. Ik moet voor Prinsjesdag bepalen hoe lang het precies wordt, wellicht kies ik voor een langere periode. Daarna ga je het reguliere bedrag betalen afhankelijk van de normen van die tijd.”

“Mensen die vóór die datum een zuinige leaseauto hebben gekregen, houden de lage bijtelling zolang de auto niet van eigenaar verandert. Dus zolang de leasemaatschappij of een werkgever de auto bezit, geldt de lage bijtelling. Dat is eerlijk voor al die mensen die voor die datum heel bewust zo’n auto hebben uitgezocht.”

De maximale termijn voor het gunstige belastingregime voor mensen met een zuinige auto van de zaak wordt mogelijk verlengd naar vijf jaar. De belastingvoordelen gelden voor ‘groene’ leaseauto’s met een bijtelling van 14 of 20 procent, maar ook voor elektrische auto’s zonder bijtelling.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden