Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Nieuwsitem over de elektrische auto

Amsterdam bezig met infrastructuur elektrisch opladen

De gemeente Amsterdam is druk bezig met de infrastructuur van elektrische oplaadpunten. Het bedrijf EV-Box kreeg de opdracht het eerste Type 2 (mode 3)-oplaadstation te plaatsen bij het kantoor van Nissan in Amsterdam. Het eerste oplaadpunt in Nederland die voldoet aan de standaardeisen van de Europese automobielindisustrie is daarmee een feit.

Met de plaatsing van het oplaadpunt heeft de Amsterdamse gemeente een Europese primeur. Het Type 2 (mode 3)-oplaadstation was nog nooit eerder geplaatst elders in Europa. Het voornaamste veiligheidskenmerk van het oplaadpunt is dat als een verkeerd laadsnoer gebruikt wordt of de aardverbinding weg valt, dat dan het oplaadstation per direct uitvalt.

Volgens de gemeente Amsterdam is het oplaadpunt een grote stap naar volwassen infrastructuur voor elektrische mobiliteit. Het oplaadstation is te vinden aan de Hornweg in Amsterdam bij het kantoor van Nissan. Amsterdam staat bekend als voorloper op het gebied van elektrisch vervoer.

Deel dit bericht:

Uitgelicht


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden