Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Smart Fortwo Electric Drive elektrische auto

Smart Fortwo Electric Drive

Algemeen

  • Merk, model: Smart Fortwo Electric Drive
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 120 km/h
  • Vermogen: 28 pk
  • Actieradius: 140 km
Smart Fortwo Electric Drive

Smart Fortwo Electric Drive foto's

Omschrijving

Wie denkt dat er nog geen elektrische variant van de Smart Fortwo bestaat, zit er naast. Het automerk heeft de Smart Fortwo Electric Drive aangekondigd. De volledig elektrisch aangedreven auto is al te koop.

Smart heeft de elektromotor van de Smart Fortwo Electric Drive ontwikkeld in samenwerking met Bosch en de motor is goed voor 55 kW en een koppel van 130 Nm. De Smart Fortwo Electric Drive doet er minder dan 13 seconden over om de snelheid van 100 kilometer per uur te bereiken. De topsnelheid is 120 kilometer per uur en het aantal kilometer dat de elektrische auto met een volledige oplaadbeurt kan afleggen is volgens Smart 140.

De Smart Fortwo Electric Drive moet voor een groter publiek worden, waardoor de elektrische auto is uitgerust met een nieuw accupakket van Deutsche Accumotive. De nieuwe batterij moet ervoor zorgen dat de auto binnen een uur kan worden opgeladen. Wat de de Smart Fortwo Electric Drive verder nog uniek maakt, is de iPhone-app waarmee bestuurders zaken als navigatie en muziek kunnen bedienen.
De levering van de Smart Fortwo Electric Drive is gestart in april 2012. Het automerk Smart hoopt in 2012 een productieaantal ‘met vijf cijfers’ te bewerkstelligen.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden