Volg Elektrische.nl

elektrische auto

Hier vind je alle informatie over de Mitsubishi iMiEV elektrische auto

Mitsubishi iMiEV

Algemeen

  • Merk, model: Mitsubishi iMiEV
  • Type: elektrisch
  • Topsnelheid: 130 km/h
  • Vermogen: 64 pk
  • Actieradius: 160 km
Mitsubishi iMiEV

Mitsubishi iMiEV foto's

Omschrijving

De Mitsubishi i-MiEV is een elektrische auto die er mag zijn. De goed uitgeruste wagen van het merk Mitsubishi heeft reeds zijn opwachting gemaakt in Japan en zal in 2010 ook in de rest van de wereld te bewonderen zijn. De Mitsubishi i-MiEV zal daarmee één van de eerste elektrische consumentauto’s zijn op de Europese markt.

Als het gaat om milieutechnologie is het automerk Mitsubishi een vooruitstrevende partij. Dat blijkt wel uit de komst van de Mitsubishi i-MiEV. De elektrische auto, waarin voor vijf personen plek is, is een gebruikersvriendelijke auto die als voorbeeld fungeert voor veel andere elektrische wagens.

De lithium-ionaccu zorgt ervoor dat de Mitsubishi i i-MiEV beschikt over een krachtige accu die tegen een stootje kan. Eenmaal opgeladen, kan de bestuurder met de Mitsubishi i i-MiEV zo’n 160 kilometer afleggen. Mitsubishi is hiermee de beloofde actieradius van 160 kilometer nagekomen. De zogenaamde superoplader van Mitsubishi maakt van het opladen van de accu een koud kunstje, omdat het dankzij die oplader maar twintig minuten duurt de accu vol te laden.

De Mitsubishi i-MiEV is een goed doorontwikkelde auto. Diverse crashtests hebben ervoor gezorgd dat de wagen niet zomaar uit de weg te krijgen is. Kenners zeggen dat het benzinebroertje van de auto minder goed rijdt, omdat het zwaartepunt bij de elektrische versie lager ligt en dus de wegligging beter is.

De Mitsubishi i-MiEV heeft een vermogen van 64 pk en dat is allesbehalve onprettig. Snel optrekken is met de elektrische auto dus geen probleem. De Mitsubishi i-MiEV kan een topsnelheid bereiken van 130 kilometer per uur. De garantie op de auto is drie jaar of 100.000 kilometer.


Laatste elektrische auto nieuws

Toyota komt met sportieve elektrische auto

26-07-2012 Met de GT 86 heeft Toyota weer een sportauto van formaat, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant gaat zich meer richten op elektrische auto’s en komt met een elektrische sportauto.
Lees verder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer elektrische auto nieuws

  • Elektrische Auto
  • Cookies - Partners - © Copyright elektrische.nl - Alle rechten voorbehouden